18 Nisan 2011 Pazartesi

ACIKA

herkese günaydınlar ve mutlu haftalar diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere kahvaltı  için harika bir tarif vermek istiyorum.bizim burada ismi acıka ama yörelere göre değişik isimleri var tabiki.salçayla yapılan bu sosu ister seniz ekmeğe isterseniz  poğaçalara kullanabilirsiniz.

malzemeler:
malzemeleri damak zevkinize göre ayarlamanız daha iyi olur aslında.ama ben yinede aşağı yukarı yazmak isityorum.

yarım kutu hazır domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
1 küçük kase ceviz
1 küçük baş sarımsak
tuz,acı pulbiber
kimyon,karabiber
domates ve biber salçası teflon tencereye alınır ve kısık ateste 15 dk pişirilir.ocaktan almadan margarin eklenir ve eriyene kadar salça karıştırılır.margarin eriyince salça ocaktan alınır.biraz ılıyınca içine dövülmüş sarımsak,ceviz ilave edilir ve karıştırılır.daha sonra 1 çay kaşığı kimyon,yarım çay kaşığı karabiber ilave edilir.tuz ve acıpulbiber damak tadına göre ilave edilir ve iyice karıştırılıp kaseye alınır.
(baharatı ve acıbiberi ne kadar fazla olursa tadıda  okadar güzel olur.)
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: