14 Temmuz 2013 Pazar

ton balıklı salçalı makarna

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi geceler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle güzel ve lezzetli bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum.henüz denemediyseniz mutlaka öneririm.

  • 1 paket makarna (boru makarna)
  • 1 tane konsere ton balığı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Az tuz
  • Sıvı yağ
  • Su
  • 4-6 dal maydanoz
  • Tencerede tuz ilave edilmiş su kaynatılır. İçine makarna dökülür ve yumuşayana kadar kaynatılır. Pişen makarna süzülüp soğuk sudan geçirilir. Tencereye az sıvı yağ konulur ve salçayla beraber ocakta kavrulur.
  • Üzerine konserve ton balığı yağı hafif süzülerek eklenir ve salçayla beraber tekrar kavrulur. 2-3 dakika kavrulan ton balıklı salçanın üzerine makarna ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis yapılır. Ton balıklı salçalı makarna hazır. Afiyet olsun.

9 yorum:

Arzu Sözen dedi ki...

Sende ton baligin makarnasi bende salatasi bugun.:-) ellerine saglik hayatim cok cezbedici gorunuyor afiyetler ola

Unknown dedi ki...

Çocukluğumda salçalı makarnayo pek severdim ama epeydir yapmadım. Balıklada nefiss olduğuna eminim:)
Ellerine sağlık canım:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hem kolay hem lezzetli gibi..mutlaka denenecek..ellerinize saglik sevgiler:)

lezzetli-hayat.blogspot.com dedi ki...

Merhabalar..en sevdiğim makarnalardan birini yapmışsın.öğrenci evinde çok yapardık :)ellerinize sağlık.bu arada kurabiyeler hakkındaki önerileriniz için çok teşekkürler.mutlaka dikkate alacağım.sevgiyle kalın.

ilhan dedi ki...

Can kurtaran bir yemektir. Benim evd e de mutlaka ton balığı olur yedekte. Bir misafir geldiği zaman duruma göre şekillere girer. Elinize sağlık.

Basit Yemek Tarifleri dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş...

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık. Nefis görünüyor sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

gecede gündüzde hemen imdadıma yetişir mmmmmm dosttur dost
eline sağlık kuzum hayırlı ramazanlar:)))

Adsız dedi ki...

salçalı sosa sarımsak ve kekikte eklenirse süper olur tabi birde acı sevenler için biberde eklenirse yemede yanında yat :)