- 1 paket makarna (boru makarna)
- 1 tane konsere ton balığı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Az tuz
- Sıvı yağ
- Su
- 4-6 dal maydanoz
- Tencerede tuz ilave edilmiş su kaynatılır. İçine makarna dökülür ve yumuşayana kadar kaynatılır. Pişen makarna süzülüp soğuk sudan geçirilir. Tencereye az sıvı yağ konulur ve salçayla beraber ocakta kavrulur.
- Üzerine konserve ton balığı yağı hafif süzülerek eklenir ve salçayla beraber tekrar kavrulur. 2-3 dakika kavrulan ton balıklı salçanın üzerine makarna ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis yapılır. Ton balıklı salçalı makarna hazır. Afiyet olsun.
14 Temmuz 2013 Pazar
ton balıklı salçalı makarna
tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi geceler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle güzel ve lezzetli bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum.henüz denemediyseniz mutlaka öneririm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Sende ton baligin makarnasi bende salatasi bugun.:-) ellerine saglik hayatim cok cezbedici gorunuyor afiyetler ola
Çocukluğumda salçalı makarnayo pek severdim ama epeydir yapmadım. Balıklada nefiss olduğuna eminim:)
Ellerine sağlık canım:)
Hem kolay hem lezzetli gibi..mutlaka denenecek..ellerinize saglik sevgiler:)
Merhabalar..en sevdiğim makarnalardan birini yapmışsın.öğrenci evinde çok yapardık :)ellerinize sağlık.bu arada kurabiyeler hakkındaki önerileriniz için çok teşekkürler.mutlaka dikkate alacağım.sevgiyle kalın.
Can kurtaran bir yemektir. Benim evd e de mutlaka ton balığı olur yedekte. Bir misafir geldiği zaman duruma göre şekillere girer. Elinize sağlık.
Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş...
Eline sağlık. Nefis görünüyor sevgiler.
gecede gündüzde hemen imdadıma yetişir mmmmmm dosttur dost
eline sağlık kuzum hayırlı ramazanlar:)))
salçalı sosa sarımsak ve kekikte eklenirse süper olur tabi birde acı sevenler için biberde eklenirse yemede yanında yat :)
Yorum Gönder