17 Ağustos 2011 Çarşamba

kaşarlı pide kızartması

 iftarda pide yemek gerçekten çok güzel ama hemen bayatlamasıda bir o kadar can sıkıcı.artan ekmekleri pideleri değerlendirmek adına sürekli yeni şeyler deniyorum.bayağıda güzel oluyor bence.hem pideler değerleniyor,hemde sahurda değişik lezzetler yemek güzel oluyor bence.bugun sizlere kaşarlı pide tarifi verecem.daha sonraki günler yaptığım pide değerlendirmelerinide sizinle paylaşacam inşallah.

malzemeler:
artan pideler
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
biraz su
tuz
içi:kaşar peyniri
yumurta un karıştırılıp azar azar su ilave edilerek koyu bir bulamaç yapılır.pideler dilimlere kesildikten sonra araları bıçakla hafif kesilerek kaşar peyniri konur.kaşar peyniri konulan pideler daha sonra hazırlanmış olan yumurtalı unlu bulamaça batırılıp alınır ve kızgın yağda kızartılır.
afiyet olsun.






,

Hiç yorum yok: