24 Aralık 2010 Cuma

böğürtlen soslu fincanda kek

herkese hayırlı cumalar diliyorum.gününün aydın olsun arkadaşar.bugun bir kek tarifi vermek istiyorum.bana göre çok pratik,malzemesi az ama lezzeti süper.gelelim tarife:

malzemeler:
1yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
yarım pk kabartma tozu,vanilya
1çay bardağı toz şeker
bir miktar un
üstü:hazır böğürtlen sosu
yumurta ve şeker çırpılır.sırayla yoğurt ve yağ eklenir.vanılya ilave edilir ve çırpılır.en son kabartma tozu ilave edilmiş un eklenir.(una ölçu vermedim.herkes kek kıvamın bilir)
daha sonra içlerine kekkağıdı yerleştirilmiş nescafe fincanlarına kaşıkla dökülür.
fincanlar geniş bir tencereye yerleştirilir ve yarısına kadar su ılave edilir.ocağın altı yakılır ve kaynayana kadar beklenir.tencere kaynamaya başlayınca üstüne küçük bir havlu veya örtü konur ve tencerenin kapağı örtülür.ocağın altı kısılır.20 dk pişirilir.20 dk sonra ocağın altı kapatılır ve ağzı açılmadan 15 dk bekletilir.keklerimizi aldıktan sonra fincanlardan çıkarıp servis tabağına alıp üstünü böğürtlen sosuyla süsleyelim.
not:bezi kapaktan önce örtmemizin sebebi,suyun buharlanıp keklere damlamasını önlemek için.)


afiyet olsun.

Hiç yorum yok: