28 Aralık 2010 Salı

pofuduk pohaça

günaydınlarrrr.herkese bol neşeli mutlu huzurlu bir gün geçirmenizi diliyorum.dün semra arkadaşımın  verdiğim şekerpare tarifinden sonra yaptığı pohaça nın tarifinide vermek istedim.bu pohaçalar arkadaşlar arasında çok meşhurdur.semra cığım çok güzel yapar.biz tam tarifi uygulasakta onun yaptığı gibi yapan olmadı şimdiye kadar.sanırım bizim kaçırdığımız bir püf noktası var.ben tam olarak onun anlattığı tarifi verecem.

malzemeler:
2su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1su ardağı sıvıyağ
1küp yaşmaya
1yumurtanın beyazı içine sarısı dışına
1yemek kaşığı toz şeker
1kahve kaşığından bıraz az tuz
aldıı kadar un
derin bir kapta malzemeler karıştırlır  ve un ilave edilerek yoğrulur.hamur gayet yumuşak olacak.hatta hafif ele yapışırken bırakılıp üstü kapatılır ve mayalandırılır.hamurun mayası geldikten sonra parçalar koparıp şekil verilir.ele yapışmamaısı için elimize once az sıvıyağ alıp sonra hamur alırsak yapışmadan şekillendırırz.arkadaş yanında acıkayla servis yapmıştı ama isteyen arasına peynir koyabilir.pohaçaları tepsiye dizdikten sonra yarım saat daha tepside bekletirsek pohaçalar daha güzel kabarır.daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürülüp 200derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: