7 Aralık 2010 Salı

muhallebili kadayıf


herkese günaydınlar.mutlu huzurlu bol neşeli bir gün diliyorum.bugun vereceğim tarifi bilmeyen yoktur sanırım.benim çok sevdiğim tatlılardan birisi muhallebili kadayıf.yerken çıtır çıtır  kadayıf  ve yanında harika bir muhallebi.iki tat birarada.daha ne olsun .bu tarifi hemen hemen tüm bloglar verdi ama hepsinde ufak değişiklikler vardı.bende kendi tarifimi verecem.
malzemeler:
yaklaşık 300 gr kadayıf
1su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 kaşık marg
muhallebisi:
1kilo süt
1su bardağı tozşeker
1pk vanilya
yarım pk marg
1su bardağı un
1poşet toz kremşanti
yapılışı:
kadayıflar önceden alınır dondurucuda saklanırsa daha kolay oluyor ufalamak ama yeniysede kavrulurken ufalanıyor.geniş bir tavaya kadayıflar ufalanarak konur ve margarin eklenir kavrulur.sonra şeker eklenir biraz kavrulunca ocaktan alınır ve ceviz ilave edilir ve karıştırılır.
muhallebi:
tencereye marg alınır ve eriyince un ilave edilir 10 dk kadar kavrulur.unun rengi pembeleşince süt ilave edilir ve karıştırarak pişirlir.bu arada pişerken şeker ilave edilir.ocaktan aldıktan sonra biraz ılıması beklenir.daha sonra toz kremşanti ve vanilya ilave edilir ve mikserle 10 dk çırpılır.
daha sonra borcamın altına kapanacak şekilde kadayıfın yarısı dökülür.üstüne muhallebi dökülür ve en üste kalan kadayıf muhallebinın  üstü kapanacak şekilde yayılır.
birsüre donması için buzdolabına kaldırılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: